Instagram
   
Aktualnosti
  

18. Vinkovački karneval

11.02.2015 - 17.02.2015

Vinkovački karneval ove godine slavi 18. godina postojanja istoimene Udruge i karnevalskog ludila u Gradu na Bosutu !
Peto godišnje doba u Vinkovcima kreće 13. Veljače preuzimanjem ključeva Grada, a završava 17. veljače vraćanjem istih ključeva Vinkovačkom gradonačelniku.

Sve je spremno za početak petog godišnjeg doba u Vinkovcima. Tradicionalna karnevalska povorka gradskim ulicama 15.02. bi prema svim najavama trebala biti najveća do sad, kolona koju će predvoditi Vinkovačke i Nuštarske mažoretkinje te prošlogodišnja pobjednička skupina Dječji Vrtić Bajka.
Članovi Vinkovačkog karnevala započeli su svoj ovogodišnji program odlaskom na Đakovačke Bušare te veliki dječji karnevalski korzo u Opatiji, a karnevalsko ludilo u Vinkovcima započinje predajom ključeva grada i odabirom karnevalskog Gradonačelnika Vinkovaca u petak 13.02. u 18h u Vinkovačkoj pješačkoj zoni, a kandidirati se za pokladnog gradonačelnika mogu svi maskirani.
Nakon odabira pokladnog gradonačelnika i preuzimanje ključeva Grada sve se seli u klub Plus gdje će se održati 18. po redu Veliki maskenbal. U sklopu večeri održati će se i izbor za Karnevalsku kraljicu Vinkovačkog karnevala te ovom prilikom pozivamo sve djevojke i udane žene od 16 – 76 godina da se prijave i sudjeluju u izboru.
Prijavljene djevojke osvajaju brojne bogate nagrade, a glavna nagrada je put u Opatiju. Maskirati se mogu u masku po izboru, a ona najbolja osvojiti će titulu Karnevalske kraljice. Lentu i glavnu nagradu pobjednici predati će prošlogodišnja pobjednica izbora – Ciganska miss Jadranka Pažin. Izabrana karnevalska kraljica osim što će sa članovima Vinkovačkog karnevala putovati na brojna karnevalska ludovanja diljem Hrvatske, vratiti će ključeve grada Vinkovaca 17.02. te s tim zaključiti karnevalsko ludilo u Vinkovcima.

Više na facebook stranici:

Vinkovački karneval

Povratak na listu