Instagram
   
Aktualnosti
  

23. Seminar folklora panonske zone

20.08.2018 - 26.08.2018

Kulturni centar "Gatalinka" organizira 23. Seminar folklora panonske zone koji će se održati u Vinkovcima od 20. do 26. kolovoza 2018. godine. 

Cilj ovog seminara je razvoj folklora u Hrvatskoj. Kulturni centar "Gatalinka" od prošle godine priprema potpuno novi koncept rada koji je usmjeren na scensku primjenu folklora, dok će se kao polazište koristiti rijetko viđeni terenski zapisi iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, muzeja te privatnih zbirki predavača na seminarima. Organizatori će polaznike podijeliti u nekoliko skupina koje će se baviti pripremom istog videomaterijala ali s različlitim konceptima scenske pripmjene. Tradicijsku će građu odabrati voditeljica seminara Blanka Žakula iz privatnih zbirki te dr.sc. Tvrtko Zebec iz bogate zbirke Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu.

Kroz sami kreativni proces, polaznicima će pomagati i davati svoj kritični osvrt stručnjaci iz različitih područja umjetnosti. Cilj je napraviti veliki iskorak u djelovanju i razmišljanju o scenskom prikazu folklorne umjetnosti. Uz eminentne etnokoreologe i folkloriste, na Seminar su pozvani i izuzetni stručnjaci koji su se dokazali u scenskoj primjeni kao vrhunski redatelji, koreografi te plesači izvan područja folklorne umjetnosti iz Hrvatske i inozemstva. Uz savjete, ovi će stručnjaci održati i cijeli niz predavanja kako bi predočili brojne načine primjene scenskih elemenata.

Nastava će se održati u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" Vinkovci i Hotelu "Admiral" Vinkovci. Poziv za seminar s informacijama o prijavama i ostalim podacima pogledajte ovdje. Raspored predavanja pogledajte ovdje

Povratak na listu