Instagram
   
Aktualnosti
  

52. Vinkovačke jeseni (8. - 17. rujna)

08.09.2017 - 17.09.2017
52. Vinkovačke jeseni se održavaju od 8. do 17. rujna 2017. godine. Kroz desetak dana, program Vinkovačkih jeseni nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. 
 
Iako je do početka 52. Vinkovačkih jeseni ostalo još tjedan dana, pripreme za najveću manifestaciju Grada Vinkovaca, pa i šire su u završnoj fazi. Nakon jubilarnog 50. izdanja, kada je napravljen veliki korak naprijed, te prošle godine u kojoj su zaživjela neka nova događanja,  organizatori su ove godine upotpunili manifestaciju s "Vinskim gradom" kako bi dodatnom obogatili jednu od najznačajnijih turističkih, gospodarskih, kulturnih, ali i sportskih i zabavnih manifestacija.
 
Najtradicionalniji dio Vinkovačkih jeseni svake godine privuče veliki broj gledatelja, ali i izvođača.  Tu su Folklorne večeri, na kojima će ponovno biti prezentirano bogatstvo kulturne baštine Vukovarsko-srijemske županije, zatim Dječje vinkovačke jeseni odnosno dječji mimohod i Međužupanijska smotra folklora dječjih skupina. Svečanost otvorenja manifestacije zakazana je za petak 15. rujna, a posljednji vikend Vinkovačkih jeseni već tradicionalno će obilježiti Državna smotra izvornog hrvatskog folklora i Svečani mimohod, te "Najveće kolo" sudionika i gledatelja 52. Vinkovačkih jeseni.
 
Treću godinu zaredom će se na Slavonskom sokaku prezentirati slavonski gospodarstvenici, OPG-ovi, domaće radinosti sa svojim tradicionalnim slavonskim proizvodima.
 
Cjelokupni program manifestacije možete vidjeti ovdje.
Povratak na listu