Instagram
   
Aktualnosti
  

Dječji tjedan društva Naša djeca Vinkovci

03.10.2016 - 10.10.2016
           Društvo Naša djeca Vinkovci zajedno s vrtićima, školama, udrugama i ustanovama tradicionalno obilježava tjedan ispunjen aktivnostima prema najmlađima, djeci.  Svojim programskim sadržajima i akcijama,  Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca. Za moto Dječjeg tjedna 2016. koristi se prepozatljiva izreka koja izražava odnos odraslih prema djeci, a to je LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA.
Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak 03. listopada i završava u nedjelju 09. listopada 2016. godine.
           Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeravanje pozornosti na prava, potrebe i aktivnosti s djecom i za djecu, organizacija posebnih i prigodnih odabranih igara, priredbi i stvaralačih aktivnosti djece i za djecu, poticanje volonterskog, društvenog i stručnog rada odraslih s djecom te aktivnija participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.
 
          Dječji tjedan započinje u ponedjeljak 03. listopada svečanim otvorenjem na središnjem gradskom korzu na Trgu Bana Josipa Šokčevića, 10 sati gdje će se predstaviti trinaest vrtićkih  i osam školskih skupina. Najmlađi će se predstaviti pjesmom, plesom, igrokazom, te na taj način pokazati široj javnosti svoju radost. 
 
          Tijekom cijelog tjedna, od utorka do petka svakodnevno će se odvijati posebno odabrane priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu. Naglašavamo na stvaralačke, jer je ovogodišnji Dječji tjedan proširen kreativnim  aktivnostima u sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra" koji provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske s tvrtkom Beiersdorf te osnovnim društvima. Na te zanimljive radionice pozivamo djecu i njihove roditelje u prostorije Mjesnog odbora u Vinkovcima u M. Gupca 21 a,  gdje će volonteri Društva Naša djeca koji su prošli edukaciju za voditelje likovno-kreativnh radionica pokazati i zajedno s prisutnima izrađivati igračke na zanimljivi način. Radionice su prilagođene i malima i velikima. Sve aktivnosti koje se budu odvijale, najavljivat će se putem društvene mreže facebook stranice Dnd Vinkovci. 
Završetak Dječjeg tjedna, bit će u nedjelju, 09. listopada, kada će se održati tradicionalne vodene igre na Gradskom bazenu u Vinkovcima. Vodene igre namjenjene su djeci i roditeljima kako bi se kroz igru pokazala zajednička povezanost i aktivnost koja je potrebna za razvoj i odgoj djece. 
               
           Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u našim aktivnostima. 
 
           Zajedno za najmlađe  Ljubav djeci prije svega 
 
Program možete vidjeti ovdje
Povratak na listu