Instagram
   
Aktualnosti
  

LIII. Vinkovačke jeseni

07.09.2018 - 16.09.2018
Manifestacija znana nadaleko, koja svojim bogatim programom okuplja sve zaljubljenike u pjesme i plesove Slavonije i Srijema - „Vinkovačke jeseni“. Iz godine u godinu postaju vrijeme odličnih izložbi i koncerata, gospodarskoga sajma, sajma rukotvorina, ali prije svega: dobre zabave. Geslo LIII. Vinkovačkih jeseni je "Pregršt istine".
 
Bilo da je riječ o tamburaškim koncertima ili koncertima zabavne glazbe, deset dana u gradu izmjenjuju se različiti sadržaji u kojima i najizbirljiviji mogu naći nešto za sebe. Puls grada ubrzava se nakon ljetne stanke i svi kafići, klubovi i restorani oblače najljepše ruho kako bi pokazali bogato nasljeđe kojim se ponose.
 
Započela je u inat (pa i svojevrsna himna „Jeseni“ je pjesma „Inati se Slavonijo“) zatiračima običaja Slavonije, Baranje i Srijema i prerasla u manifestaciju poznatu u Hrvatskoj i šire te proslavila 50. rođendan.
 
Uz folklorne večeri, Smotru folklora i ostala već navedena događanja, vrhunac predstavlja Svečani mimohod svih sudionika u nedjeljno jutro nakon kojega svi gosti, kao i sudionici, plešu najveće kolo!
 
Program LIII: Vinkovačkih jeseni možete vidjeti ovdje.
Povratak na listu