Instagram
   
Aktualnosti
  

Lipanj u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci

01.06.2022 - 30.06.2022

9. 06. 2022. u 20 sati: “POKONDIRENA TIKVA”

Svuda imamo te „pokondirene tikve“ koje žele biti „gospođe“ iako to nisu. Tekst je za sva vremena; i nekada i sada vidimo brojne djevojke i žene koje ni iz čega postanu nešto, ali ne se ne znaju ponašati, iako se trude, što na kraju izgleda smiješno.

11. 06. 2022. u 11 sati “VITEZ ŽELJEZNOG SRCA”, PREDSTAVA ZA DJECU
Kakve veze imaju ljubav i hrđa, saznajte u ovoj predstavi koja je zanimljiva i onim malima, ali i onim puno, puno većima.

Ova zanimljiva i duhovita priča smještena u razdoblje kada su romantika i ljubav bili pojmovi koji pokreću svijet, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uz zabavne songove, živopisne i razigrane scene, ova će predstava zabaviti i djecu i odrasle.

Glavni akteri su Princeza koja je nesretno zaljubljena u Viteza čije je osvajačko srce usmjereno samo ka borbi i pronalasku (ne)postojećeg neprijatelja. Svakoga dana hrabri je Vitez prolazio pored balkona tužne princeze, međutim nikada je nije primjećivao: da li zbog velikog šljema ili nije imao vremena za ljubav, ali jednoga dana počne padati kiša…

I što se tad dogodilo i kakav nas završetak čeka, saznat ćemo zajedno kada pogledamo predstavu.

11. 06. 2022. u 18 sati – 11. VEČER MAĐARSKE KULTURE
Organizator: Mađarsko Kulturno umjetničko društvo Vinkovci

12. 06. 2022. u 20 sati “SEX BOMB – MIJENJAJMO ŽENE”, KOMEDIJA
Komedija koja će Vas nasmijati do suza.

Za vrijeme igranja partije šaha, kojim krate vrijeme dok su im supruge u shoppingu, jedan od dvojice kumova, Toni nagovara svog inertnog prijatelja, Nikolu da se izvuku iz dosadne svakodnevice tako da poput “kulturnih i suvremenih” ljudi prošire iskustvo seksom s više partnerica. Nikoli je ta zamisao potpuno strana, a na početku je čak ni ne razumije, ali je potom ipak nevoljko prihvaća da ne bi pred kumom ispao zaostao. Njegova supruga Lela najprije je zgrožena tom idejom, ali joj se prikloni. Međutim, ona je shvatila da se od nje traži da vodi ljubav s dvojicom muškaraca, a jedini koji joj pada na pamet upravo je njihov kum. Niz nesporazuma i krivih reakcija povećava se kada se u to uključuje i njegova supruga Sandra. Kada uz velike muke uspiju u toj ideji, nastaje prava noćna mora za ovu dvojicu kumova, jer njihove supruge uzimaju sve u svoje ruke.

Redatelj Rade Vukotić uspješno vodi radnju punu neočekivanih obrata stvarajući takvim zabludama naglašeno erotizirani vodvilj koji ipak niti u jednom trenutku ne prelazi u vulgarnost. Tomu pridonose i izvrsni glumci. Vukotić svoje umijeće u stvaranju iznimno zabavne predstave dokazuje ne samo kao dramaturg nego i kao vrlo dobar redatelj koji uspjeva izvući najbolje iz glumačkog ansambla u predstavi vrlo preciznog i brzog ritma.

14. 06. 2022. u 18 sati ZAVRŠNA SVEČANOST DJEČJEG VRTIĆA VINKOVCI
Pozivamo vas da pogledate što su predškolci pripremili za vas i da zajedno ispratimo još jednu generaciju djece u školu. Dođite i uživajte s nama!

18. 06. 2022. u 20 sati “TRI I POL SESTRE”, KOMEDIJA
Tri i pol sestre je topla obiteljska priča o uspomenama, ali i razarajućim tajnama koje jedva čekaju isplivati na površinu.

Dalija, Melita, Morana i Mirta su četiri potpuno različite sestre koje su se nedavno zauvijek oprostile od svoje majke. Prije nego što je umrla, mama im je ostavila nekoliko kovčega punih raznih uspomena koje djevojke trebaju raspodijeliti među sobom. No u jednom se kovčegu sakrila i obiteljska tajna koja se skrivala gotovo trideset godina. Hoće li ova tajna razoriti sestre ili će ih još više zbližiti?

20. 06. 2022. u 19 sati KONCERT PLESNOG ODJELA GLAZBENE ŠKOLE JOSIPA RUNJANINA VINKOVCI

25. 06. 2022. u 19:30 sati KONCERT 29. KC GATALINKA

29. 06. 2022. u 20 sati “PRIVATNI ŽIVOTI”, PREMIJERA KOMEDIJE
Elyot i Sybil bračni su par koji odlazi na medeni mjesec na Azurnu obalu, gdje se nalazi i drugi novopečeni bračni par, Amanda i Victor. Zaplet drame počinje u trenutku kad se susretnu Elyot i Amanda, koji su bili u braku tri godine, a razvedeni su posljednjih pet godina. Njihov strastven odnos ubrzo se ponovno razvija…

30. 06. 2022. u 10 sati SVEČANA AKADEMIJA DILJ D.O.O.

30. 06. 2022. u 20 sati “PRIVATNI ŽIVOTI”, REPRIZA KOMEDIJE
Elyot i Sybil bračni su par koji odlazi na medeni mjesec na Azurnu obalu, gdje se nalazi i drugi novopečeni bračni par, Amanda i Victor. Zaplet drame počinje u trenutku kad se susretnu Elyot i Amanda, koji su bili u braku tri godine, a razvedeni su posljednjih pet godina. Njihov strastven odnos ubrzo se ponovno razvija…

Za više informacija posjetite službenu stranicu Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima: https://www.kazaliste-vinkovci.hr/

 


 

Povratak na listu