Instagram
   
Aktualnosti
  

Predstava za djecu: "Ružno pače"

03.02.2018
U GK "Joza Ivakić" možete pogledati u subota 3.2. u 11 sati predstavu za djecu nastalu prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena  „Ružno pače“ u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku
 
Dramatizacija i režija: Đorđe Dukić
U predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Fančović, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević. 
 
Cijena ulaznice: 20 kn
 
Topla i dirljiva Andersenova bajka dobro je poznata i velikima i malima. Jednog dana na svijet u pačjem gnijezdu došlo je veliko, nezgrapno i naizgled vrlo ružno Pače Majka patka, kao i sve majke ovog svijeta, prihvatila ga je kao jednakog ostalima, ali braća i sestrice Pači nikako si nisu mogli pomoći pa su ga ismijavali i davali mu pogrdna imena. Ismijavanje se nastavilo i prilikom odlaska na jezero i susreta s Psom i Ovčicom  te razočarano Pače odluči pobjeći. Smrznutog i napuštenog pronašla ga je Seljanka  odlučivši kako će joj dobro doći, međutim niti na imanju nije bilo previše sreće za Pače. Mačak  ga je i dalje zadirkivao pa iako bi se Kokoška  smilovala s vremena na vrijeme i uzimala ga u svoju zaštitu, Pače je odlučilo krenuti dalje, a na tom teškom putu za malo, ružno Pače, proteklo je toliko vremena, da nije niti primijetilo kako je izraslo u predivnog, velikog Labuda .
 
Povratak na listu