Instagram
   
Aktualnosti
  

Premijera komedije u dva dijela „Boeing Boeing“

08.09.2018
U subotu 8. rujna s početkom u 20 sati, u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić"  možete pogledati premijeru komedije u dva dijela M. Camoletti: „Boeing Boeing“ - redateljice Nine Kleflin.
 
Uloge:
BERNARD – Dorian Paulić
BERTHA – Sanja Toth
ROBERT – Vladimir Andrić
GRETCHEN – Katarina Krištić
GLORIA – Mateja Grabić Ćaćić
GABRIELLA – Matea Marušić
 
Kostimograf i scenograf: Larisa Vukić
Glazba: Nikolina Belan
  
Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.
Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa. Bernard je mladi pariški arhitekti, potomak ugledne i moćne obitelji i glavni predstavnik zlatne mladež Pariza koji ima jednu tajnu. Bernarda nema jednu zaručnicu, nema ni dvije nego čak tri zaručnice. Vješto balansira između svojih nevjesta koje doslovno lete kroz njegov život jer sve tri su po zanimanju stjuardese. Njegove zaručenice Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen izmjenjuju se u njegovom stanu po dobro uhodanom rasporedu ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati a Robert i Brnard će pokušati da se tri zaručnice ne susretnu iako će cijeli dan provesti u istom stanu.
Hoće li im uspjeti? Dođite i pogledajte... Najizvođeniji tekst francuske književnosti garantira Vam zabavnu večer uz komediju koju će gledatelji dugo pamtiti. 
 
Povratak na listu