Instagram
   
Aktualnosti
  

Projekcija dokumentarnog filma: "Tito bez maske"

23.08.2017

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih diktatura u Europi u 20. stoljeću.

Ogranak Matice hrvatske i Hrvatska matice iseljenika Vas poziva na projekciju dokumentarnog filma "Tito bez maske" koja će održati 23. kolovoza 2017. god. s početkom u 20 sati (OMH, J. Dalmatinca 22).

Ovaj dokumentarni film je dio serijala koji je snimljen o hrvatskim državnicima bez maske, Tuđmanu, Paveliću i Titu ističe Jakov Sedlar.
 
"Uz mnoge poznate činjenice, dotaknuli smo i neke neugodne - pitanje Bleiburga, ali i neke manje poznate, kao primjerice i to da Tito nije volio Izrael", kazao je Sedlar.
"Nakon Titove smrti Jugoslavija, za koju se borio 50 godina, nije uspjela trajati niti deset godina. Borio se svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima, žrtvujući stotine tisuća života. Tito još nije jasno opisana ličnost, kod običnih ljudi zadržale su se emocije prema njemu, podjednako osjećaji mržnje i ljubavi", rekao je Sedlar.
U dokumentarnom filmu "Tito bez maske" korištene su autentične snimke iz izraelskih, srbijanskih i njemačkih arhiva
 
Povratak na listu