Instagram
   
Aktualnosti
  

Prva smotra vježbeničkih tvrtki Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci

08.05.2015

Prva smotra vježbeničkih tvrtki Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci

- javnosti će se predstaviti 16 vježbeničkih tvrtki škole, a kako svaka vježbenička tvrtka ima tvrtku partnera iz stvarnog poslovnog svijeta, ujedno će biti promovirane i tvrtke partneri.

U pješačkoj zoni grada Vinkovaca od 11:00 – 13:30 sati 08. svibnja 2015. godine

U program ekonomskih škola, kroz strukovni kurikulum 2013. godine uveden je nastavni predmet Vježbenička tvrtka. To je predmet stručnih vježbi koje se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca Vinkovci realiziraju u trećem i četvrtom ekonomskom razredu, a u kojemu nastavnik samo usmjerava rad, a učenici sami vode poslovanje tvrtke, primjenjuju stečena znanja i razvijaju kreativnost kao temeljni cilj predmeta. Izvrstan je to način pripreme za tržište rada ali i za daljnje obrazovanje.
Vježbe se održavaju u školskom praktikumu, gdje učenici osnivaju fiktivnu (školsku) tvrtku, određuju njezin menadžment koji određuje vrstu djelatnosti, pravni oblik tvrtke, upravno tijelo i rade kao radnici zaposleni u poslovnim odjelima od kojih svaki ima svoju ulogu: administracija, nabava, prodaja i marketing, financijsko-računovodstveni odjel.
Svaka vježbenička tvrtka vodi svoje poslovanje u suradnji s tvrtkom partnerom koja ima veliku ulogu u usmjeravanju i mentoriranju učenika/zaposlenika. Tijekom zajedničkih radnih sastanaka u prostorijama tvrtke partnera i vježbeničke tvrtke u školi analizira se poslovanje, razmjenjuju iskustva i stječu nova znanja. Bitna je to poveznica obrazovnog i realnog sektora koja će rezultirati sveukupnim boljitkom.

Povratak na listu