Instagram
   
Aktualnosti
  

Završnica Državnog prvenstva

02.06.2016 - 04.06.2016

U Vinkovcima je sve spremno za još jednu Završnicu Državnog prvenstva. Posljednje natjecanje najboljih učenika sportaša održati će se od 2. do 4. lipnja. Natjecati će se najbolji učenici 5. i 6. razreda u čak 5 sportova. Dječaci i djevojčice nastupiti će u atletici, rukometu i košarci dok će se futsalom pozabaviti samo dječaci, a naslov prvaka države u odbojci  tražiti će se među djevojčicama. Na prvenstvu će nastupiti oko 400 učenika i 32 voditelja.

Natjecanja će se održati u sportskim dvoranama škola u Vinkovcima, te gradskom stadionu (atletika). Sva natjecanja održati će se u jednom danu, u petak 3. lipnja.

U četvrtak će se na glavnom gradskom trgu  s početkom u 19 sati održati svečano otvaranje prvenstva. Tom će se prigodom dodijeliti Fair play nagrada školskog sporta. Fair play nagrada školskog sporta za tekuću školsku godinu dodijeliti će se učenicima Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca. Dobitnici nagrade su: Matej Ćuk i Ivan Pinjuh. Učenici su članovi rukometne ekipe školskog sportskog društva MEDIVET.

 
Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA)  već petu godinu provodi natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  se provodi pod nazivom Sportski novinar. Imamo i pobjednike u kategoriji osnovnih i srednjih škola. Nagrade će im biti uručene na svečanom otvaranju prvenstva.

 

Povratak na listu