Instagram
   
Aktualnosti
  

19. Seminar folklora panonske zone

21.11.2014

U organizaciji Kulturnog centra "Gatalinka" iz Vinkovaca održati će se od 24. kolovoza do 30. kolovoza 2014. godine u hotelu Slavonija 19. Seminar folklora panonske zone. Na seminaru sudjeluju polaznici iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Njemačka, Bosna i Hercegovina).

Seminar traje sedam dana i održava se u 5 kategorija:

1. Ples

2. Dječje igre

3. Tambure

4. Tambura samica

5. Tradicijska puhačka glazbala

Ove godine će se na području plesa i dječjih igara obrađivati sljedeća područja: brodsko, novogradiško područje iz Slavonije, posavina, moslavina, bilogora i turopolje. Osim toga, polaznici slušaju i teorijsku nastavu iz područja etnologije, etnomuzikologije, kinetografije (plesno pismo) i tehnike tradicijskog pjevanja. Ukupno će biti održano 350 sati nastave.

Terenska nastava će se održavati u selu Gundinci, pod pokroviteljstvom KUD-a "Vesela šokadija" i Općine Gundinci, voditelj nastave će biti prof. Franjo Matasović.

Osim prof. Franje Matasovića ostali predavači na seminaru su: prof. Slavica Moslavac, mag. iur. Lana Moslavac iz Kutine, prof. Mihael Ferić, prof. Mata Baboselac i prof. Braka Peh iz Slavonskog Broda, prof. dr. sc. Enrih Merdić i mag.edu.art. Tomislav Livaja iz Osijeka, prof. Josip Forjan, bacc.physioth. Nikola Kramar, prof. Ivica Ivanković, prof. Katica Ivanković, prof. Marija Gačić, Ph.D. Tea Žakula iz Zagreba, Luka Poljak i Adam Pavić iz Đakova, Zlatko Ćosić iz Vinkovaca.

Voditeljica seminara je Blanka Žakula, dipl.oec.

Seminar financijski pomaže Gradsko poglavarstvo Vinkovci i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Povratak na listu