Instagram
   
Aktualnosti
  
 • 12.07.2017 - 28.07.2017

  Svečano otvorenje "Zdenca vučedolskog ljevača bakra"

  U četvrtak 13. srpnja 2017. godine u 20:30 sati u Ulici kralja Zvonimira (pješačka zona) je svečano otvorenje "Zdenca vučedolskog ljevača bakra" koje će upriličiti gradonačelnik grada Vinkovaca  Ivan Bosančić, mag. oec. 

 • 03.07.2017 - 24.07.2017

  Godišnje hrvatske turističke nagrade

  Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavljaju s projektom "Godišnje hrvatske turističke nagrade" s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti, podizanju svijesti o održivom razvoju i kvaliteti usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

 • 03.07.2017

  Ministarstvo turizma dodjeljuje 24,9 milijuna kuna za turističke projekte u 2017. godini

  Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2017. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ putem kojega će sa ukupno 24 milijuna i 896 tisuća kuna sufinancirati 606 projekata usmjerenih na podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske.
   
 • 14.06.2017

  Projekt "Meeting Point Sopot" - Poučne ploče o sopotskoj kulturi

  Na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam koje je objavilo Ministarstvo turizma, odobrena su bespovratna sredstva Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci i Drvodjelsko tehničkoj školi Vinkovci za projekt "Meeting Point Sopot". 

 • 14.06.2017 - 31.08.2017

  Vinkovci bogatiji za još jednu manifestaciju!

  Zajedničkom suradnjom Turistička zajednica grada Vinkovaca, Promo Cibalae, Gradsko kazalište "Joza Ivakić", uz potporu Grada Vinkovaca će organizirati manifestaciju "Vinkovačko ljeto". Manifestacija uključuje bogati kulturni i zabavni program te program za najmlađe. "Vinkovačko ljeto" počinje 1. srpnja i traje do 20. kolovoza 2017. godine.
 • 07.06.2017 - 30.06.2017

  6. regionalna konferencija gospodarstvenika "Sinergija kao ključ oporavka"

  U hotelu Slavonija 12. lipnja od 9 do 17 sati se održava 6. regionalna konferencija gospodarstvenika „Sinergija kao ključ oporavka".

 • 06.06.2017 - 30.06.2017

  "Akademija zemlje i ruku"

  Turistička zajednica grada Iloka Vas poziva na "Akademiju zemlje i ruku" od 18. do 25. lipnja 2017. g.  koja će se održati u gradu Iloku na zaštićenom arheološkom području Turska skela.  OPG  „Izvori života“ iz Iloka i Društvo Iločana i prijatelja Iloka iz Zagreba su pokrenuli edukacijski projekt očuvanja izrade „ćerpića“ - zemljanih opeka i drugih uporabnih predmeta od zemlje pod nazivom „Akademija zemlje i ruku“. 

 • 29.05.2017

  Završeni V. Rimski dani

  U najstarijem europskom gradu, Vinkovcima, ovaj vikend je tradicionalno održana manifestacija Rimski dani. Već petu godinu zaredom, ovaj gradić u srcu Slavonije privlači mnogobrojne posjetitelje različitih nacionalnosti i uzrasta, koji s veseljem otkrivaju tajne drevnih Rimljana. Posjetitelji su ovaj vikend, 26. i 27. svibnja, mogli svjedočiti mnogobrojnim rimskim običajima i tajnama iz antičkoga doba. Po prvi je puta održana svečanost otvorenja Rimskih dana u petak 26. svibnja uz nazočnost izaslanice Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović: savjetnice za društvene djelatnosti i mlade mr.sc. Renate Margaretić Urlić, ministrice Gabrijele Žalac i zamjenika gradonačelnika Ivana Bosančića.

  Gradski park, u kojem je prikazan život Kelta i Rimljana u antičko doba, postao je središtem grada i nezaobilaznom postajom za vrijeme trajanja Rimskih dana. Cjelodnevni program koji su nudili Kelti i Rimljani sastojao se od prikaza bojanja tkanina, priprave i pečenja kruha, prezentacije tipičnoga rimskog objeda kao i vojne opreme te načina ratovanja. Osim programa u gradskom parku i na središnjem korzu, popratni program uključivao je Tjedan rimske kuhinje u hotelu Admiral, Rimsku večer vina u suradnji s Iločkim podrumima u caffe baru Šinobus, Rimske delicije i spa program u maniri pravih Rimljana u hotelu Villa Lenije te MMA turnir s modernim gladijatorima u sportskoj dvorani Lapovci.

   

   

  Vinkovci, drevna Colonia Aurelia Cibalae, svake godine u sklopu Rimskih dana, predstavlja originalni moto koji prati manifestaciju. Ovogodišnji moto glasi: Quam Caesar, vos postulo vincere Pannoniis? Saltem tres! (Koliko Cezara treba da se pobijede Panonci? Barem tri!), a govori o bitci između panonskih plemena i rimskih snaga, u kojoj su tri Cezara (Tiberije, Germanik i August), uspjela pobijediti Panonce u odlučujućoj bitci. Bitka je prikazana u subotnjem večernjem programu čiju režiju i scenarij potpisuju Vjekoslav Janković i Petra Bernarda Blašković iz HNK Osijek. Akteri su, uz udruge Kelta i Rimljana iz Trsta te Dioklecijanove legije iz Splita, bili vinkovački gladijatori te mladi glumci osječke Umjetničke akademije.

   

  Rimski dani pravo su osvježenje u kulturnoj i zabavnoj ponudi Slavonije te svake godine privlače sve veći broj posjetitelja koji žele osjetiti dašak rimskog doba. Kako bi program bio što atraktivniji ove je godine u ponudi bio ekskluzivan posjet lokalitetu Kamenica – mjestu spaljivanja rimskih mučenika sv. Euzebija i Poliona uz vodstvo kustosa Gradskog muzeja Vinkovci Hrvoja Vulića. Svakako treba spomenuti mlade volontere, djelatnike Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Gradskog kazališta Joza Ivakić, učenike i profesore Srednje strukovne škole, Gimnazije, Drvodjeljske i Poljoprivredne škole te osnovne škole Bartola Kašića koji su se, svatko u skladu sa svojim djelokrugom rada i obrazovanja, uključili u ovu manifestaciju. Sama izvedba ne bi bila moguća niti bez sponzora: Nexe grupa, Vinkoprom, Hrvatske šume, Nevkoš, Hrvatski veterinarski institut Vinkovci, HŽ putnički prijevoz, Naš dom Vinkovci i Polet.

  Zato, ako ste ove godine propustili ovu nezaboravnu manifestaciju, sljedeće godine priključite se vremeplovu najstarijega grada u Europi koji Vas vodi na putovanje kroz povijest starog Rima!

 • 23.05.2017 - 31.05.2017

  Putujte na V. Rimske dane s povlasticama HŽ putničkog prijevoza d.o.o. !

  Turistička zajednica grada Vinkovaca i HŽ putnički prijevoz za vrijeme održavanja manifestacije V. Rimski dani svim posjetiteljima osiguravaju popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova na udaljenosti većoj od 25 km.

 • 22.05.2017 - 31.05.2017

  Posjetite arheološki lokalitet Kamenicu!

   
  Za sve avanturiste i one koji to žele postati, u ponudi je ekskluzivan izlet na Kamenicu!
  Jednu rimsku milju ovaj je lokalitet udaljen  od središta Cibala (to odgovara današnjem središtu Vinkovaca) i nudi uvid u dio bogate antičke prošlosti. Vrhunski stručnjaci potvrdili su da je ovaj lokalitet od iznimne važnosti radi rijetkih i specifičnih nalaza pronađenih na prostoru Kamenice.
← StarijeNovije →