Instagram
   
Aktualnosti
  

Projekt "Meeting Point Sopot" - Poučne ploče o sopotskoj kulturi

14.06.2017

Na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam koje je objavilo Ministarstvo turizma, odobrena su bespovratna sredstva Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci i Drvodjelsko tehničkoj školi Vinkovci za projekt "Meeting Point Sopot". 

Ministarstvo turizma je odabralo 15 projekata, uključujući i projekt dviju vinkovačkih srednjih škola.
 
Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma.
 
Projekt Meeting Point Sopot podrazumijeva izradu poučne staze duž već postojeće pješačko biciklističke staze koja se proteže cijelim svojim putem uz rijeku Bosut. Na taj način se dodatno povezuje izletište Sopot sa gradom, a Vinkovčanima i njihovim posjetiteljima ponudili dodatni sadržaj na samoj šetnici.
 
Ideja se zasnivala na tome da učenici Srednje strukovne škole Vinkovci (zanimanje turistička gimnazija i turističko-hotelijerski komercijalist) prikupe građu o sopotskoj kulturi, izrade brošure o poučnoj stazi i promoviraju Meeting Point Sopot kao novi turistički proizvod, a učenici Drvodjelsko tehničke škole (zanimanje drvodjelski tehničar i drvodjelski tehničar dizajner) izrade table.
 
Možemo reći kako su uspješno iskorištena dva postojeća resursa – pješačko-biciklističku šetnicu i bogato povijesno naslijeđe. Povijesno nasljeđe daje destinaciji autentičnost, tj. prepoznatljivom te joj omogućava diverzifikaciju na turističkom tržištu i mogućnost stvaranja određene konkurentske prednosti u odnosu na druge destinacije. 
 
Projektom "Meeting Point Sopot"  prikazuje se kako je povijesno naslijeđe vrlo značajan aspekt ponude grada Vinkovaca jer u današnjem vremenu povijesni turizam ima ogroman potencijal za budućnost. 
 
Povratak na listu