Instagram
   
Aktualnosti
  

VI. Rimski dani (26. svibnja - 2. lipnja 2018.)

04.05.2018 - 16.06.2018

Manifestacija "VI. Rimski dani" počinje 26. svibnja i traje do 2. lipnja 2018. g. Moto ovogodišnjih Rimskih dana je "Barbari, iter?!" - "Barbari, opet?!".

Rimski dani su primjer manifestacije koja predstavlja izvrstan prikaz povijesti i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca, način života, vjerovanja i dr. Vinkovci su imali značajnu ulogu u povijesti kao grad u kojem su rođeni Valentinijan I. (364.-375.) i Valens (364.-378.), braća i jedini rimski carevi rođeni na području današnje Hrvatske.
 
Rimski dani su povijesna, turistička i edukativna manifestacija kojom Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima želi predstaviti Vinkovce kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae.
To se realizira kroz različite radionice za djecu, keramičarsku izradu posuđa, borbu gladijatora, prikaz formacija legionara, pričanje priča, prikaze povijesnih bitki, igre žonglera s vatrom, izradu rimskog nakita i sl.
 
Ove godine nas očekuje bogatiji program RImskih dana. U program su uključeni kao organizatori Grad Vinkovci, TZ grada Vinkovaca, Gradski muzej Vinkovci i Novosti d.o.o. Rimski dani počinju "Rimskom noći vina".
U sklopu Rimskih dana se održava i 1. Festival craft piva "Beeram domaće". Osim prikaza borbe Barbara i Rimljana, radionica, rimskih igara, igrokaza na latinskom, borbe gladijatora, izložbe grafita, rimskog sajma, kovačnice, održat će se koncerti Hladnog piva i Belfast food-a.
 
 
 
 
 
Povratak na listu