Instagram
   
Aktualnosti
  

Vinkovčanka, kuharica Ana Marija Stanković treća na prestižnom kuharskom natjecanju

01.03.2017 - 31.03.2017
VINKOVČANKA, KUHARICA ANA MARIJA STANKOVIĆ TREĆA NA PRESTIŽNOM KUHARSKOM NATJECANJU
 
U sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu od 22.- 26. 02.2017 godine,  održana je petodnevna manifestacija CRO TOP 10 Hrvatskog kuharskog saveza.
Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu među kojima sa bile i dvije djevojke iz Vinkovaca: Marija Bošnjak i Ana Maria Stanković.
Pobjednik CRO TOP 10 je Zlatko Horvat iz varaždinskog restorana Bedem. U kvalifikacijama je prvo mjesto dijelila mlada kuharica Ana Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka bila je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria završila na trećem mjestu.
Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.
Na navedenom sajmu Udruga kuhara i slastičara VSŽ je prezentirala gastro kartu- autohtonu kulinarsku baštinu kroz projekt „Okusi Srijema i Slavonije“ i tako na najbolji način pred širim auditorijem i medijskim kućama pokazala bogatu kulinarsku baštinu Slavonije i Srijema. Posebnost je bilo serviranje tradicijskih jela na zasebnom stolu ukrašenom starinskim stolnjacima i posuđem.
Na ovogodišnjem navedenom sajmu i CRO TOP 10 Vukovarsko-Srijemsku županiju i grad Vinkovce predstavili su: Ivan Selan; Ana Marija Bošnjak; Damir Mikulić; Dario Skaličić i Jozo Gale. 
 
 
                                                                
Povratak na listu