Instagram
   

Povijest

Orion

Istaknuto mjesto među mnogobrojnim važnim detaljima u prošlosti grada Vinkovaca zauzima najstariji indoeuropski kalendar Orion. Arheolozi su ovu posudu pronašli 21.03.1978. godine na lokaciji današnjega hotela „Slavonija“. Dvadeset godina kasnije, utvrđeno je da urezani ukrasi prikazuju zviježđa koja dominiraju noćnim nebom iznad Vinkovaca. Kalendar se može vidjeti u Gradskom muzeju Vinkovci.

Kontakt:
Gradski muzej Vinkovci
www.muzejvk.hr

Arheološki park Sopot

Arheološki park Sopot povezan je s centrom grada Vinkovaca pješačko-biciklističkom stazom dugom 3 km. Park se nalazi uz izletište Sopot, a objedinjuje šest sopotskih kućica koje su nekada građene u močvarama, uz potoke ili kao u ovom slučaju uz rijeku Bosut. Kućice su rekonstruirane prema nalazima s toga lokaliteta, a nazvane su „sopotske“ zbog kulture kojoj su pripadale, a koja to ime nosi od 1971. godine zahvaljujući arheologu prof. Stojanu Dimitrijeviču.

Kontakt:
Gradski muzej Vinkovci
www.muzejvk.hr

Vukovarski nokturno

Priča o Domovinskom ratu, o prkosu i ponosu i težnji jednog naroda za samostalnošću i nezavisnošću. Saznajte priču o ljubavi i hrabrosti, snazi i bolu, o ljudskom dostojanstvu i pobjedi života.

Više saznajte na:
www.turizamvukovar.hr i www.danubiumtours.hr kroz aranžman Putevima vukovarskih branitelja