Instagram
   

Tematski program

Zavičajnici

Tematskom rutom „Zavičajnici“ prikazuju se neke od najznačajnijih osoba koje su rođene ili su živjele na području Slavonije i Srijema, a koje su svojim životom i radom ostavile traga u hrvatskoj, ali i svjetskoj baštini.

IVAN KOZARAC, kavana „Aurelia“, Trg Bana Josipa Šokčevića 16, Vinkovci

Projektom posjetitelje upoznajemo s Ivanom Kozarcem u Vinkovcima, u prostoru kavane Aurelia, smještene u jednoj od najljepših baroknih građevina grada na Bosutu tik do Gradskog muzeja Vinkovci. Ivana Kozarca prikazali smo kroz pjesmu „Milovo sam“, jednu od najljepših ljubavnih pjesama koju je uglazbio Ivo Tijardović. Ivan Kozarac sjedi u kavani, uz svoju kavu, a njegove misli i želje kao riječi putuju prema Mariji Kozarac koja u svojoj ljepoti i izvornosti sjaji s drugoga kraja.
U knjigu poruka pozivamo sve posjetitelje da upišu svoja razmišljanja o ljubavi i životu.

LAVOSLAV RUŽIČKA, rodna kuća, J.J. Strossmayera 25, Vukovar

Rođeni Vukovarac, prikazan je u svojoj rodnoj kući. Kemičar, nobelovac Ružička, u svome radnom odijelu, s porukama izvrsnosti, upornosti i dosljednosti u radu, dočekuje svoje posjetitelje.
U knjizi poruka, upišite svoju formulu za uspjeh.

SV. IVAN KAPISTRAN I NIKOLA ILOČKI, samostan sv. Ivana Kapistrana, Trg sv. Ivana Kapistrana 3, Ilok

Ove velike povijesne osobe zajedništvom su postigle cilj koji je oblikovao povijest. Svetac, Anđeo mira, sv. Ivan Kapistran i knez Nikola Iločki povezani su zauvijek Ilokom gdje su obojica i sahranjeni. Borci su za Istinu, slobodu u ratovima protiv Turaka, a u samostanu sv. Ivana Kapistrana nalaze se kao naši Zavičajnici.
U knjigu poruka možete upisati svoje molitve za zagovor sv. Ivana Kapistrana.

Idemo u Srijem

Tematski turistički put „Idemo u Srijem“ prolazi prostorom zapadnog, hrvatskog Srijema i nudi sadržaje u mjestima Nijemci, Tovarnik i Lovas. Brod Sveta Katarina na rijekama Bosut i Spačva stvara mogućnosti riječnog avanturizma, promatranja ptica i životinja kao i biljnih vrsta, a ujedno se može kombinirati s konjičkim stazama i šetnicama te uređenom promatračnicom smještenom u srcu srijemskih polja. Nudi se mogućnost unajmljivanja bicikala i čamaca.

Kontakt:

TZ Nijemci
Trg kralja Tomislava 6, 32245 Nijemci
Tel: 032/280-376
Mob: +385 99 2145 509
E-mail: turistickazajednicaon@gmail.com
Web: www.tz-opcinanijemci.hr