Instagram
   

Vinske ceste

Iločka vinska cesta

Ilok i vino nerazdvojni su već više od dva tisućljeća. Iločko vinogorje dar je božanski pa su i vina u Iloku takva - vrhunske kvalitete, mirisa i okusa.

Zanimljivo je to što su u Iloku vinski podrumi smješteni u gradu. U gotovo svakoj ulici nalazi se barem jedna vinarija-podrum. Vinogradi se, pak, nalaze na svim okolnim brežuljcima. Ta kombinacija kreirala je posebnu vinsku rutu koju možete vrlo jednostavno obići, ali, naravno, otići i do vinograda i vidikovaca koji su svuda uokolo. Dovoljno je izabrati između 12-ak vinara, najaviti se i uz kapljicu koja razgaljuje duh i tijelo, uživati u gostoljubivom obiteljskom ambijentu.
Naravno, svaki posjet neizostavno uključuje atraktivne Stare iločke podrume smještene u srednjovjekovnoj jezgri koje su izgradili kneževi Odescalchi tijekom 16. i 17. stoljeća. Danas su oni u vlasništvu tvrtke Iločki podrumi d.d. koji spadaju u sam vrh hrvatske i europske vinske karte.

Posjet iločkom vinskom kraljevstvu najbolje je završiti mesnim ili ribljim obrokom u nekom od restorana. A ako si dozvolite imati vremena i opustiti se, to obavezno planirajte uz tamburaše.

Više o kontaktima: http://www.turizamilok.hr/hr/sto-okusiti/vina-i-vinski-podrumi/