Instagram
   

Biciklizam

Ako želite upoznati Vinkovce na jedan pomalo avanturistički način, moguće je to učiniti vozeći se na jednoj od vinkovačkih biciklističkih staza. 
Riječ je o stazama različitih podloga (makadam, zemlja, šljunak, trava i asfalt) koje su namijenjene vožnji brdskim ili kvalitetnim turističkim biciklima. Staze su označene plavom, crvenom i žutom bojom, a zajednička im je polazna točka: most na Bosutu u središtu Vinkovaca. Plava je staza duga 19km i vodi od Vinkovaca prema naselju Borinci do Antinog stana u Ivankovu i nazad u Vinkovce. Crvena je staza duga 15km, kreće u pravcu Nove brane, kanala Bazjaš, do šume Kunjevci i nazad do središta Vinkovaca. Žuta je staza najdulja, 21 km, proteže se od mosta na Bosutu prema izletištu Sopot i stanu Sopot, u smjeru mjesta Rokovci, potom do šume Kunjevci i nazad u Vinkovce.

Želite li se provozati jednom od ovih staza, karte možete nabaviti u Turističkom uredu grada Vinkovaca.

Dunavska cikloturistička ruta prolazi kroz Hrvatsku u dužini od 138 km i na nju se nadovezuje biciklistička ruta Srijem. Ta srijemska ruta  povezuje južno područje Vukovarsko-srijemske županije sa sjeveroistočnim dijelom. Polazišna je točka u centru Vinkovaca -kod vinkovačke lampe, točnije kod Turističkoga ureda grada Vinkovaca i ide preko Rokovaca, Andrijaševaca, Cerne i Gradišta prema Cvelferiji, zatim preko Gunje, Vrbanje i Drenovaca do Otoka.

U Otoku ruta nudi dvije opcije: prva je vožnja preko Privlake do Vinkovaca te put Nuštra i Bogdanovaca do Vukovara, a druga mogućnost je preko Komletinaca do Nijemaca, za Tovarnik i Ilok.

TO Servis za bicikle
Vl. Stjepan Maršić
I.G. Kovačića 11, Vinkovci 
Tel: 032/331 001
Mob: 098/9486 232

Servis za bicikle
Bike zone
Vl. Žan Živković
J. Dalmatinca 19, Vinkovci
tel: 032/306 060
e-mail: jean@bikezone.hr

Kontakt za rute:
BK „Sokol- Cestorad“
Tomislav Zadro
091/505 52 94
S. Radića 36, Vinkovci
e-mail: tomislav1207@gmail.com